zondag 23 augustus 2015

Waarschuwing

Het volgende las ik op Facebook en leek me een goed stukje om ook hier te plaatsen.
quote
Martien de Kam.

Aan alle mede-vissers die wel eens in de waterweg vissen:
Kijk uit op de kribben!
Ik wist dat het link kon zijn bij golven van grote schepen dus ik ben daar altijd voorzichtig en zoek bijtijds hogere gedeelten op als ik golven verwacht. Vandaag bleek dat niet voldoende.

Ik stond samen met een collega vliegvisser op de eerste krib(of laatste als je rekent vanaf de waterkering.Deze wordt veel gebruikt door vliegvissers en twee maanden geleden stond ik daar nog samen met o.a. Sepp Fuchs, wadend aan de kop te vissen.)
Een andere vliegvisser waadde vanaf het strandje en bij het passeren van een groot schip op flinke snelheid maakte ik me vooral zorgen om hem.
Na de eerste golven kwam er vanaf de oever plotseling een nog veel grotere golf/ muur van water op de wadende visser af en direct daarna op de krib.
Deze reeks golven waren ongeveer een meter hoger dan de hoogste steen van de krib! De vliegvisser naast mij werd helemaal weggespoeld van de krib en ik kon me nog net schrap zetten tegen een grote steen waardoor ik wel meegevoerd werd maar er net niet afgespoeld.
Ik schrok me natuurlijk kapot maar de weggespoelde vliegvisser schreeuwde gelijk, hij lag zo'n 20 meter vanaf de krib in de waterweg, "ik ga dood!"
Ik had niets bij me om hem te helpen en mijn lijn zat helemaal verstrikt tussen de stenen , dus een lijn toewerpen kon ook niet.
Mijn telefoon had ik gelukkig bij me maar het lukte me niet om 112 te bereiken.
Gelukkig werd hij na een paar minuten door de stroming over het onder water staande gedeelte van de krib getrokken en met veel moeite kon hij alsnog de kop van de krib bereiken.
Ik heb hem toen verder de kant op geholpen en samen zijn we over de krib naar de kant gestrompeld.
De bijna verdronken vliegvisser was allang blij dat hij weer aan land was en maakte het niet uit dat hij flink geschaafd was, een gescheurd waadpak had en zijn hengel was natuurlijk verdwenen.
Ik bleek mijn hengel vast te hebben gehouden, heb wat wondjes aan mijn handen, mijn linkerbeen is pijnlijk en mijn telefoon doet het niet meer.
Het schip dat de golven veroorzaakte was niet overdreven groot maar voer wel hard naar mijn idee. Ik had echter nooit verwacht dat de hele krib overspoeld zou worden...

/quote

Dus mensen, wees voorzichtig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten