maandag 24 augustus 2015


Vliegvissen Merwede 30 Augustus 2015.

We verzamelen om 10.00 uur op de carpoolstrook aan de A27 bij Gorinchem (richting Breda), afslag Avelingen West. Volg de link voor nadere informatie.

Op 30 augustus is het getij:
-       Laagwater om 3.46 en 16.26
-       Hoogwater om 7.20 en 19.40

We ontkomen er dus niet aan om met afgaand tij te vissen. Dat vergemakkelijkt wel weer het wadend vissen, dus waadpak mee! En voldoende hengels, natuurlijk...

We kunnen op een aantal plekken vissen, te beginnen op de Merwede stroomafwaarts van het Avelingerdiep tot Boven-Hardinxveld.

Daar liggen een aantal kleine strandjes en kribben, waar regelmatig mooie windes en af en toe een roofblei gevangen worden. Als de vangsten tegenvallen verkassen we naar de Boven-Merwede bij Sleeuwijk; daar zijn ook enkele stranden en kribben, waar goed te vissen valt.

Mocht het ook daar niet lukken dan wijken we uit naar de Lek bij Groot-Ammers. Ook daar zijn enkele mooie strandjes te vinden, en ook daar geldt: succes is niet verzekerd!

Ondanks dat: Tight lines!Volgens de weerman wordt het zondag tropisch warm. Wet wading, dan maar? Of toch het waadpak aan...
Ik zal wat fris en bier koud leggen in mijn buitenhuis in Hardinxveld. Daar kunnen we dan wat verkoeling vinden als de hitte aan de rivier ons teveel wordt.

Marcel

1 opmerking:

  1. Hallo vrienden,

    Volgens de weerman wordt het zondag tropisch warm. Wet wading, dan maar? Of toch het waadpak aan...
    Ik zal wat fris en bier koud leggen in mijn buitenhuis in Hardinxveld. Daar kunnen we dan wat verkoeling vinden als de hitte aan de rivier ons teveel wordt.

    Marcel

    BeantwoordenVerwijderen