zaterdag 12 september 2015

Ronde Bleek, het verslag

De wekker loopt op 11 september om 5 uur af en om 6 uur sta ik bij het clubhuis waar Ben, Marcel en ik vertrekken naar Sterksel een plaatsje in de buurt van Eindhoven. We hadden het verkeer en het weer mee en om 8 uur stonden we, na een bakkie koffie, op onze gemotoriseerde vlotten te vissen op het water van de Ronde Bleek.

Eerst gevist met streamertjes, maar na verhalen van Jan de beheerder overgestapt op buzzers. Jan vertelde namelijk dat het hoofdvoedsel van de forellen bestond uit deze beestjes.Dat het geen verkeerde keuze was bewees Marcel die als eerste vis wist te vangen.
Dat er vis zat kon je merken aan de vissen die soms wel een meter uit het water sprongen en gewoon tegen het vlot aankwamen. Soms leek het wel even op die filmpjes waar de vis in de boot springt. Zo erg was het niet maar er zaten wel hele grote bakken van vissen bij.


Ben wist op het andere vlot ook vis te verleiden, na een aantal volgers op zijn streamer wisselde hij van kleur en dat had resultaat.
Respect voor Ben want die heeft het de hele dag volgehouden om met streamers te vissen.
Marcel stond later ook weer met een kromme hengel en wist deze mooie forel te landen.

Het vissen ging best moeizaam, ik heb van alles geprobeerd, zinklijn, intermedium en drijvend. Diverse soorten en kleuren streamers, buzzers, droge en natte vliegen, nimfen  en noem het maar. Het bleef bij 2 aanbeten en een volger.

We hebben tot ongeveer half zes gevist en genoten van deze heerlijke dag en na nog wat gedronken te hebben zijn we weer naar huis vertrokken.

De stand was voor Ben 3 forellen, Marcel 2 en ik mocht voor de foto's zorgen.

2 opmerkingen: