dinsdag 10 november 2015

Verslag snoekvissen.

Zondag 8 november stond gepland om te gaan vissen op snoek in de één van de polders rond Rotterdam. I.v.m. de smalle weggetjes langs het water hebben we maar besloten om niet met de vlieg maar met kunstaas te gaan werpen.

 Het weer werkte goed mee en na een wat nevelig begin kwam het zonnetje er zo nu en dan bij.
Marcel in actie

Ben  met snoek


 Hier zit ik met een snoek in m'n handen. Ik was begonnen met een akura bait maar na een poos daarmee gevist te hebben ben ik over gegaan op een simpel shadje (GT 9) op een 10 grams loodkopje. Daar ving ik al snel 2 snoeken achter elkaar mee.Ben wist er inmiddels ook al een paar te vangen. Die viste met een ratachtige streamer met een heel groot oog ervoor, wat tevens het werpgewicht was.


Later zijn we naar een andere locatie gereden, Onderweg nog even gestopt bij een plaatsje waar zo'n schitterend mooi water lag, dat konden we niet zomaar voorbij rijden. Maar eigenlijk kan je dan steeds wel stoppen, zoveel mooi water zie je daar.
Op een bruggetje m'n shadje weer uitgeworpen, ondertussen kwam er een oud vrouwtje een praatje maken en terwijl ik m'n shadje uit het water til zie ik een grote happende kop uit het water komen. Helaas, gemist. dat heb je als je je door ouwe vrouwtjes laat afleiden. De snoek heb ik niet meer gezien.
Nadat ik m'n shadje in een boom geparkeerd had ben ik overgegaan op een ander shadje en daar ving ik 2 baarzen mee.
Verder hebben we daar geen succes meer gehad en zijn we door gereden naar een plaats waar Ben bergen snoek wist te liggen. Omdat het water daar erg ondiep en begroeit was ben ik met een streamer aan de gang gegaan maar dat leverde bij mij geen vis op.

 Ben ving een snoek die die 2 keer zo groot als zijn plug was.

Jammer dat die bergen snoek verdwenen waren, maar na dit water uitgevist te hebben zijn we weer naar onze startpositie gegaan omdat daar veel witvis zat en dan zit de snoek daar meestal ook in de buurt. Ben ving er al snel weer één en nadat ik mijn shadje had vervangen door ééntje met een flinke wapperstaart voelde ik ook al snel een tik. Maar verder alleen maar dood gewicht en ik dacht een flinke tak gehaakt te hebben. Totdat het begon te zwemmen en flinke rukken gaf, even later kon ik een mooie snoek onthaken.

RVV bedankt voor organisatie van deze geslaagde dag.

2 opmerkingen:

 1. Op de Ronde Bleek verzorgde Leo de foto's, deze visdag was ik "aan de beurt": geen vis op de kant, één volger...

  Vlak voor mijn voeten kwam mijn plug uit de diepte omhoog, en met nog een half metertje lijn uit het topoog wilde ik een nieuwe worp gaan inzetten. Plotseling zag ik in het donkere water dat mijn plug was gevolgd door een flinke snoek. Wat nu?
  Met weinig ruimte links en rechts en een korte spinhengel kon ik niet veel anders dan "langzaam versnellen" in de hoop dat... Snoekmans zag mijn beweging en dat was genoeg voor hem om er de brui aan te geven. Één slag met de staart, een werveling in de modder en weg was-t-ie...

  De volgende vistrip mag Ben de foto's maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen